Blížíme se do cíle

Didaktický test z jazyka českého 2019

Cvičení č. 19:
Prokažte svou schopnost porozumění textu a seřaďte odstavce dle toho, jak na sebe navazují.

A) Poté nás čekala jedna z oblíbených činností dne, čímž nemohlo být nic jiného než snídaně. Když jsme lehce vytrávili, tak jsme vyrazili změřit své síly v závěrečné etapě s názvem Přistání na Zemi. Probíhali jsme po jednotlivých týmech trasou plnou nástrah naší staronové planety (jako např. úhyby satelitům a vesmírnému odpadu, průlet atmosférou, pohyb v zarostlé krajině). Aby to nebylo tak jednoduché, tak nám z minulé etapy ještě zůstali nemoci a postižení, které nám závod nemálo komplikovali.

B) S plnými žaludky jsme se sešli na basketbalovém hřišti, kde proběhlo vyhodnocení celopobytové hry Vzhůru k Zemi. Celkové pořadí dopadlo po napínavých bojích takto: 1. Mars (308 b.), 2. Jupiter (304 b.), 3. Neptun (292 b.), 4. Saturn (273 b.), 5. Uran (220 b.), 6. Pluto (153 b.), 7. Venuše (148 b.) a 8. Merkur (90 b.). Pak jsme hledali v okolí tašky s cenami pro naše místo a rozdělovali si vše co jsme v nich našli.

C) Přejeme krásné brzké ráno všem. Dnes si řada z nás přivstala aby se mohla nechat unést krásou východu slunce. I přes raní chlad a u některých pořádnou rozespalost to opravdu stálo za to. Po návratu jsme si ještě zalezli do postele a zkoušeli naspat další drahocenné minuty. U některých to nebyla ani hodina, protože si chtěli užít i raní jógu nebo plavání.

D) Následně když se lehce setmělo, tak jsme promítali fotky a videa z celého pobytu a pěkně si zavzpomínali na společně strávené dva týdny. Během toho jsme si psali navzájem dopisy a házeli si je do předem připravených obálek. Po večeru plném radosti, dojetí i pár slziček už nemohla nastat nic jiného než večerka a usínání. Tak dobrou noc a zítra se budeme zase těšit.

E) Ke konci odpoledního klidu jsme ještě stihli prohlídky pátého oddílu a na ně navázali oddíly šest, sedm a osm. Po lékařských prohlídkách jsme vyrazili opět k vodě, někteří do Luky, jiní na velké molo, kde jsme strávili odpoledne plné vodních radovánek. Kolem páté jsme se přemístili do sprchy a následně čistí a voňaví na večeři.

F) Po doběhnutí posledního týmu do cílem jsem spěchali na velké molo, abychom stihli alespoň krátké koupání a využili posledních dnů u moře naplno. O několik skoků a temp později byl už nejvyšší čas na oběd. Rychle jsme se tedy opláchli a honem na oběd. Výborný a vydatný oběd nemohl být následován ničím jiným než ještě vydatnějším spánkem, který narušili jen velmi rychlé výstupní prohlídky prvního a třetího oddílu.

Správné odpovědí:
C, A, F, E, B, D